Straffet del I

Nu skall ha få sitt straff. Hur det än blir så är det inte tillräckligt. Han kommer aldrig aldrig någonsin ut mer, och ingen kommer att sörja det.

– – –

Strax efter kvart över åtta på torsdagsmorgonen inleddes den sista rättegångsdagen mot lastbilsföraren Anders Eklund. Anders Eklund, iklädd en smårandig vit skjorta, uppknäppt i halsen, och med håret kammat i snedbena, sitter bakåtlutad och följer uppmärksamt och vaket när rättegången inleds. Först går rätten genom skadeståndsanspråken från Englas pappa. Pappans målsägarbiträde berättar hur pappans framtidsdrömmar krossats av Anders Eklund.
– Han har haft önskemål om att träffa döttrarna i Kanada under längre perioder, när de blev äldre. Så blir nu inte fallet, konstaterade målsägarbiträdet.
Strax efter nio stängdes dörrarna till rätten, för att gå igenom rättsliga rådets psykundersökning av Anders Eklund. Där misstänks Anders Eklund ha våldtagit en kvinna, men han erkänner bara våldtäktsförsök. Även förhöret hålls hemligt.

Äcklet ander eklund (SIC!)

expressen

Foto: expressen

Hjälplös

En kvinna som Anders Eklund misstänks ha våldtagit i Sandviken hörs nu igen av rätten. Kvinnan som utsattes för våldtäktsförsöket var så hjälplös att hon inte kunnat redogöra för vad som egentligen hände, säger åklagaren. Därför kan det bara, utifrån Anders Eklunds egen berättelse och vittnets iakttagelser, fastslås att det rör sig om ett våldtäktsförsök. Straffrågan lämnar åklagaren i Sandvikenfallet över till åklagare Patrik Säflund. Patrik Säflund menar att livstids fängelse är det enda tänkbara straffet:
– Straffvärdet är livstids fängelse för vart och ett av gärningarna mot Engla och Pernilla Hellgren, säger Patrik Säflund, som säger att straffet för våldtäktsförsöket i Sandviken också är högt.
Kvinnan i Sandvikens liv förstördes på nytt när det visade sig att det var Anders Eklund som försökt att våldta henne, menar hennes målsägarbiträde:
– Det var en man som både före och efter det här tillfället begått sexuella brott och dessutom mördat sina offer.

– – –

Ta en titt på bilden ovan. Det tror fan att livet är sabbat om en dylik person ens kom i närheten av en själv. Men vem är kvinnan? Hur gick det till? Sannolikt är det någon han känner, som befinner sig på samma nivå i samhället.

– – –


Sedan är det Leif Silberskys tur, Anders Eklunds försvarare. Leif Silbersky inleder med att säga att han inte har något att invända kring Sandvikenfallet och skadeståndsanspråken. Slutpläderingen inleder han med att fråga tingsrätten:
– Vem är egentligen Anders Eklund? Har vi fått svar på det?
Advokaten säger att svaret är både ja och nej.
Att vi bland annat vet att Anders Eklund av rättspsykiater förklarats att inte ha någon allvarlig psykisk störning.
– Vad vi också vet är att Anders är en udda och ensam person.
– Vad vi också vet, och det här är viktigt för Anders, är att han är en person i behov av vård. Vård i stället för fängelse är det viktigaste för Anders Eklund.
Han vill bli frisk och gå fri.
– Så att han någon gång – någon gång – i framtiden kan gå ut i samhället som en person vi kan lita på.

– – –

Det kommer aldrig någonsin att hända.

Annonser

Etiketter:

Ett svar to “Straffet del I”

  1. Diana ramona Says:

    Vill se fler bilder på honon från 90-95 jag blev utsatt för sexuellt ofredande. Förövaren liknar jan antfolk. Kanske är det Eklund. Händelsen ägde rum utanför husensjö kyrkan i Helsingborg. Han hade vit Volvo. Preskriptionstid är förbi så förundersökning är inte aktuellt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: