Lappens

Efter att ha dödat Engla beställde Anders Eklund, 42, en Storvik specialpizza och en Fanta på restaurang Granliden. Klockan var strax före sju. – Han brukar alltid dricka kaffe i baren men det gjorde han inte den här gången, säger servitören Johan Glimmerbeck.

Innan han dödade henne,  hade han ätit lunch på Lappens vägkrog i Hedemora.

Med sig hade han den unga kvinna han setts tillsammans med på vägkrogen flera gånger förut. (Vem är det? RED)

– Han brukade fråga om han fick låna duschen och så gick de in tillsammans, hand i hand, säger krogens kock och ägare Leif Persson. Även när paret i lördags lämnade restaurangen försvann de in på toan tillsammans.

– Sen gick de ut men jag vet inte om de åkte i väg i samma bil, säger Leif Persson.

Anders Eklund var välkänd på Lappens båda restauranger i Hedemora och Storvik.

– Han har varit här i många, många år. Jag brukade sitta och prata med honom. Han var underlig men snäll.  Men mot tjejerna var han obehaglig. Han tittade och försökte få kontakt, säger Leif Persson. Det pratades mycket om Anders. Personalen visste att han var dömd för sexbrott och Leif Persson tog för vana att varna de unga tjejerna i personalen för stamgästen.

– Han hängde alltid kvar till stängning och erbjöd flickorna skjuts hem. Jag sa åt dem att aldrig någonsin följa med den mannen.

Dagen efter Englas försvinnande dök Anders Eklund upp på Lappens vägkrog i Storvik.

– Han var helt normal och pratade med personalen. Jag kan inte förstå hur han kunde vara så känslokall. Ingen märkte någon skillnad alls, säger Leif Persson. När Leif Persson fick höra att en lastbilschaufför gripits misstänkt för inblandning i Englas försvinnande visste han direkt vem det handlade om.

– Jag är helt knäckt. Det finns inte ord för det. Jag har pratat med flickorna i personalen och de är helt förstörda. De inser att det lika gärna hade kunnat hända dem. Nu finns tankarna hos Englas familj.

– Det här är det värsta brottet man kan göra mot en människa. Jag måste få se honom i ögonen en gång till. Jag hatar honom, säger Leif Persson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: